Arwin's Hoompeedjz

 

Proloog

 

Langzaam druppelt iedereen zaal B van het kerkgebouw van de Protestant Gereformeerde kerk binnen. In het landelijk gelegen dorpje Leertum vormen 8 personen een gezellige club, die zich wekelijks één avond vermaakt met het maken van bloemstukken en boeketten.

 

De afgelopen weken is er in verband met een verbouwing niets van gekomen, en toch hebben de initiatiefnemers in die tijd niet stil gezeten. Tijdens deze periode zijn er maar liefst 4 nieuwe deelnemers bij gekomen. Het is dáárom dat er, als iedereen aanwezig is, wordt begonnen met een voorstelrondje.

 

Willem, verre neef van de koster waardoor zij voor een luttel bedrag voortaan wekelijks gebruik mogen maken van zaal B die toch veel meer charme heeft dan de vochtige kantine waar men vroeger zat, stelt voor om met de wijzers van de klok mee iedereen aan de beurt te laten komen, en geeft als eerste het woord aan mevrouw Janssen.

 

"Ik heet Gerda Janssen, uhhhm met twee S-en. Ik ben 42 jaren jong en voor mij is de bloemschikavond echt een uitje. Ik ben alleenstaand, maar dat vind ik niet heel erg, omdat ik dan meer tijd heb om leuke ideeën op te doen voor het bloemschikken. Verder heb ik als hobby ehhh nog veel meer dingen. Ik kijk er nu al naar uit om jullie beter te leren kennen. Volgende?"

 

"Ik ben Inge van der Grieten, ik ben 34 jaar en werk overdag bij een bank. Ik ben vorig jaar begonnen met bloemschikken en het is ondertussen echt mijn hobby nummer één geworden. Ook buiten deze avonden om maak ik bloemstukken, en als ik een boeketje bloemen heb gekocht besteed ik veel aandacht aan het opmaken van de vaas. Nou, verder doe ik nog veel aan sport, zoals: Tennissen en Squashen, en ik ben lid van het bestuur van de AA. Verder weet ik zo gauw niets te vertellen".

 

"Ja, hoi, ik ben Angela Obers, pas 25 jaar. Ik hou heel erg van de natuur en heb dus schik in bloemschikken. Sommige mensen zeggen tegen mij dat dit stom is, maar ik ben helemaal niet dom. Ik hou ook van doca.. document.. van televisie uitzendingen over natuur. Verder luister ik graag muziek en ga ik graag uit. Dat was het."

 

"O ehhhh, ik ben ehhh Hendrik Gerritsma". zo begint Hendrik te vertellen. "Ik ben een collega van Inge, en ben gelijk met haar begonnen met bloemschikken. Ik vind het altijd leuk om bij het bloemschikken een beetje af te wijken van de opdracht. Dat doe ik omdat ik het leuk vind om iets anders te maken dan een ander ook al maakt. Ik ben 43 jaar en ben blij dat ik inmiddels niet meer de enige man ben die hier komt bloemschikken. Mijn andere hobby’s zijn voetballen en borduren."

 

"Mijn naam is dus Willem Weijersen, voor vrienden Willy. Ben 50 jaar en tja ik heb jullie bij binnenkomst al een hand gegeven. Gerda telefoneerde me vorige week op of ik voortaan ook mee wilde gaan. Ik ken haar al van vroeger, van het werk, en ik zei ja. En omdat ik een hele goede band heb met de koster hier, hij is bijna een broer van me, kunnen we voor minder geld deze mooiere zaal huren. Dit is dus zeg maar een win-win situatie. Op m’n werk zit ik in de verzekeringsbranche, en ben ik ook goed in inventariseren. Voor mij is dit ook allemaal nieuw, heel spannend dus. Mevrouw De Roos…

 

"Dank je Willem." Zei Helga ik …"Zeg maar Willy, hoor." Onderbrak Willem vriendelijk. "Dank je, Willy. Mijn naam is Helga de Roos. Ik zal mijn leeftijd niet noemen, maar ik heb al wel behoorlijk wat levenservaringen opgedaan. Ik schik al jaren bloemen, heb daar ook een cursus in gevolgd. Helaas heb ik geen diploma omdat ik wegens persoonlijke omstandigheden het examen niet helemaal af heb kunnen maken. Alle kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan wil ik heel erg graag aan anderen overdragen, want het zou zonde zijn als dat verloren gaat."

 

"Nou, ik ben Brunhilde de Herder". Zo begon Brunhilde een beetje schuchter. "Ik ben sinds 1998 dakloos, maar heb vroeger in een bloemenwinkel gewerkt. De flora heeft altijd al een enorme aantrekkingskracht op mij gehad, en ik ben ontzettend dankbaar en gelukkig dat ik hier tegen een lagere contributie mee mag doen. O ja, ik ben trouwens 56 jaar. "

 

"Mijn naam is Willeke de Geit-ten Bok, ja inderdaad ja een naam waar nogal wat grapjes over worden gemaakt. Mijn leeftijd bedraagt 43. Ik ervaar deze bloemschikclub inderdaad als een zeer rustgevend gremium, waar ik in het vierkant van de ontspanning veel genoegen uit put. Ik zal maar even inderdaad gelijk even excuses maken voor mijn lederen outfit, maar ik ben onverhoopt inderdaad vandaag hier op mijn motorfiets van mijn vriend. Ik zou zeggen laten we maar snel beginnen."

 

Willeke’s voorstel werd direct door iedereen omarmd, en dus werd het tijd om de opdracht van deze week bekend te maken . . . . . . .